Следвайте Гласове в Британски инженери към компанията за производство на прахосмукачки

...
Следвайте Гласове в Британски инженери към компанията за производство на прахосмукачки
Коментари Харесай

Компания създава уреди, които ще се ремонтират сами

Следвайте " Гласове " в 
Британски инженери към компанията за произвеждане на прахосмукачки и на аксесоари за грижа за косата " Дайсън " (Dyson) създават уреди, които ще могат " да откриват възможни механически проблеми и сами да ги отстраняват ", без да е нужна намесата на притежателите им.

Уреди, които се ремонтират сами
Когато основният инженер на " Дайсън " Джейк Дайсън показа по-рано тази година настояща информация за проектите на компанията да влага 2,75 милиарда английски лири в нови технологии, той заяви, че с сътрудниците му работят върху уреди, които могат " сами да се ремонтират ".
Главният инженер сподели, че компанията чака " един ден нейните устройства да могат сами да откриват механически неизправности и да ги поправят, даже преди притежателите им да са разбрали за тях ". Така те сами ще се образоват и колкото по-дълго ги употребява даден консуматор, толкоз повече ще " развиват своя изкуствен интелект ".

" Това, за което ни служат софтуерът (компютърните стратегии - бел. ред.) и научните данни, не е да измисляме някакви трикове или безполезни функционалности (на нашите артикули - бел. ред.). Целта ни е да улесним живота на хората ", сподели по време на презентацията Дайсън, представен от ДПА.
" Ние влагаме в нашите проучвателен и развойни центрове в Обединеното кралство, Сингапур, Филипините и Полша, защото нашите разрастващи се инженерни екипи работят върху свръхсекретни устойчиви смарт технологии с 15-годишен небосвод ", добави Джейк Дайсън.
Той e по-големият от синовете на Джеймс Дайсън - създател и мажоритарен притежател на " Дайсън ", осведоми " Файненшъл таймс ".
Джеймс Дайсън е английски инженер, индустриален дизайнер и откривател. Едно от най-известните му творения е прахосмукачка без торбичка за прахуляк, която той патентова в Япония през 1983 година
С парите, получени от продажбите на прахосмукачки, през 1992 година основава личната си компания " Дайсън ", която през днешния ден доста уголемява своята продуктова линия от битови електроуреди, които се продават в над 70 страни по света, напомня ТАСС.
През май софтуерната компания насочи апел към инженерите в областта на роботиката да се причислят към нея и разгласи, че възнамерява да сътвори роботи " домашни помощници ", които да бъдат пуснати на пазара до края на десетилетието. 
" Дайсън " започва огромна акция за набиране на личен състав. Фирмата разгласи, че ще наеме 250 инженери по роботика и се надява да притегли още 700 специалисти в тази сфера през идващите 5 години. 
" Дайсън " е в развой на осъществяване на 5-годишен капиталов проект, който планува разширение на нашата активност в Обединеното Кралство, Сингапур, в (други страни - бел. ред.) от Азия и Европа, както и в Северна и Южна Америка ", съобщи основният изпълнителен шеф на софтуерната компания Роланд Крюгер.
" Нашият блян към цифровизация, който е фокусиран върху софтуерните умения в цялата компания, е основен детайл на тези вложения ", добавя Крюгер.
Роботи заплашват работни места?
На този декор профсъюзите във Англия обаче сигнализират, че роботите основават действителна заплаха за работните места на доставчиците и на водачите към компаниите за куриерски услуги. Те утежняват изискванията им на труд, настояват синдикатите.
" Някои компании за куриерски услуги към този момент третират своите служащи като роботи, тъй че не е учудващо, че демонстрират все по-голям интерес към автоматизацията на своя бизнес ", споделя Ахмед Хафез от синдикалната организация на куриерите към Независимия работен съюз на Англия (IWGB).
" Вместо да " трошат " пари за нови технологии, компаниите би трябвало да се поучават с служащите и с техните профсъюзи, с цел да подсигуряват, че автоматизацията няма да докара до загуба на работни места или до в допълнение натоварване на чиновниците с още отговорности ", счита Хафез.
Роботите генерират облаги
Предвижда се, че към 2030 година с помощта на роботите-доставчици ще бъдат генерирани към 670 милиона $ от всички доходи в световен мащаб, което е сериозен скок по отношение на 70-те милиона $, които се чакат през 2022 година, сочат данните от изследване на " Ей Би Ай рисърч " (ABI Research), интернационална компания за разбори на софтуерния бранш.
Фирмата производител на роботи " Старшип текнолъджис " (Starship Technologies) разгласи, че през 2021 година е доставила три пъти повече от своите машини на клиенти в целия свят. Около 1700 самоуправляващи се роботи, основани от компанията, са направили 3 милиона доставки в редица страни, измежду които Съединени американски щати, Германия, Финландия и Естония.
Редица корпорации, измежду които " ФедЕкс " (FedEx), " Амазон " (Amazon) и " Юбер " (Uber), също употребяват самоуправляващи се роботи за доставки по земя.  
" Амазон " обаче разгласи по-рано тази година, че стопира тестванията в действителна среда на своите роботи за доставки от серията " Скаут " (Scout), защото те " не дават отговор напълно на потребностите на клиентите " на компанията.
Междувременно " Алфабет " (Alphabet), компанията майка на " Google " (Google), и " Амазон " пуснаха на пазара летящи роботи (дронове) за доставки.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
 
30 Дек 20225529 Дек 202214027 Дек 202256226 Дек 202215625 Дек 202263623 Дек 2022182КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022145024 Дек 2022273129 Дек 202290328 Дек 2022503
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР